Monday, June 16, 2008

A Funny Find From Socialist Years In Bulgaria

Една смешна находка от соц-епохата...

***
A HEALTHY FAMILY REQUIRES MUTUAL TRUST

Dear wife,
This justifying note has been given to............................... - your faithful husband to prove that from.........to........... o`clock the later was in the company of honest and respectable men and did not do anything that could hurt your family pride.


Date (198...), place and signature from the group....................

9 comments:

Lilly Videnova said...

не може да бъде! сериозно, това истинско ли е? от 80-те години?! "честни и почтени мъже"! "семейната Ви чест"! честна мускетарска, не проумявам!

denitsa said...

:))))))))
Божке!
Искам да си преснимам стотина...да имам за моя...брак...8/

anna said...

Elio tova ti beshe podaruk ot men i pomnia kolko mnogo se smiahme.... :)))))))))))) Az go biah otkrila pri lekarstvata na nashite....:) Lek za lek semeen jivot:) !!!!

anna said...

ex, samo oshte edin komentar ... Predstavih si Visokopochteniq, koito kazva "Yvajaema SuprygO!" hohohohoho!!!

therewereswallows said...

:) ааа, Лильо, що бе, те БСП използваха мускерарски лозунги съвсем неотдавна на някви избори, явно им е стил...поне от 80те :))))))

Юлий Димитров said...

Според мен, ако това е късния соц, контекста би трябвало да е друг.
Аз си мисля, че някоя секретарка много е скучала през някой следобед и е пуснала пишещата си машина, подобна на комбайна в действие. Естествено вечерта е връчила творението си на любовника, докато са се лигавили с шампанско 'Искра' на някоя вила в Марково или Родопите. После всички секретарки от въпросното ведомство са чули, че шефа-любовник много се израдвал на този документ и започнали лудо разпечатване. И така след седмица всички секретарки в Пловдив, облечени по последен брой на 'Бурда' и "Журналмод' се кискали, докато четели въпросната бележка, а съвсем леко доловима усмивка играела под соларните очила на техните благодетели. Най-накрая една бележка стигнала и до хората, които си ходели по улиците. Те я прочели, вдигнали глави и започнали да махат за поздрав към балконите на всички ведомства в града, където въпросните чичковци им отговаряли със същото. За съжаление историята мълчи за това, дали такава бележка е попадала на съпруга с накърнена семейна чест.
По-интересното според мен в случая е, че сега се чудим на един 'артефакт' от преди 20г. и можем само да предполагаме контекста, в който той е живял.
п.с. Простете май се отнесох.

therewereswallows said...

:)трудно ми е да си представя точно секретарка от късния соц с подобно чувство за хумор, по скоро си представям как група приятели са се изкодошили с някой от компанията с по-ревнива жена, която не го пуска да играе карти примерно...може да си фантазирам и кой с каква професия е, за да постигнат точно този резултат :))), но определено ми изглежда измислено от мъже...
Анинце, я се включи в това почти археоложко проучване и виж аджаба вашите откъде го имат тоя "лек" ;)

Юлий Димитров said...

Да като се замисля за съжаление май наистина е мислено от мъже, но на мен сценария със секретарки, соц шефове, тъмни ведомства, врати облечени в кожа и тем подобни ми харесва повече. Ех.. жалко. Няма филм, няма драма :).

anna said...

Koi e tozi Iylii Rodari, bre?! Vpechatlena sum :) !
Inak,otnosno belejkata, shte proycha i pak shte se vkliycha!