Friday, February 24, 2012

новите места, трета част


На мястото на любимия бар "Баския" в Пловдив (ул. Гладстон 1, под Дома на техниката) сега се помещава Център за йога, танци и алтернативен театър "Анахата". Дървената сцена, издигната още от клуб Лебовски вече я няма, но сценичното пространство остава и се използва активно от танцьорите в центъра. Освен заниманя по йога, центърът предлага курсове по различни танцови техники, пантомима, провеждат се открити уроци и танцови джемове. Повече информация за програмата им може да научите в сайта на Анахата.

Тук се помещава и първата трупа за съвременни танци в града Танцова компания Фрида, които са ми особено на сърце, техните танци ме радват, вълнуват и вдъхновяват безкрайно, а и Дара също :)))
Този уикенд Фрида ще танцуват за втори път 24 часа без прекъсване. През цялото време входът е свободен за публика, а петимата танцьори ще редуват спектакли и солови танци в търсене на най-чистото изпълнение. Отново ще има музика на живо, а финалът ще е убийствен с хорá и народен оркестър към училище Любен Каравелов. Това е уникално събитие и не е за изпускане! :)

1 comment:

mythopolis said...

I love the playfulness of this...