Monday, January 09, 2012

новите места, втора част

Студена зимна вечер в лабиринта от калдъръмени улички в Стария град, отваряш вратата и те обгръщат топлината на джаза и музиката на огъня в печката. Попадаш в някаква друга реалност и това го чувам поне от пет човека вече, не е моя фантасмагория.
Собственикът на Бар Контрабас, Тодор, е безкомпромисен по отношение на музиката. Джазът гали, гъделичка, разтапя или разплаква душата ви. Струва ми се, че в такава приятна обстановка, дори и безразличните към тази музика ще я заобичат.
Къщата носи истински възрожденски дух, въпреки че е строена през 90те, благодарение на майсторската изработка на дървенията от бащата на Тодор.
Когато е топло навън, дворчето е приветливо уютно. Фотографи и художници правят изложби там. Повече информация за бара има във фейсбук страничката му, а най-добре да го видите на живо :)
~
It's a jazz bar in the old town of Plovdiv. Another magical place I wanted to share... More info about the address, programe etc. on facebook

2 comments:

Dobo Marzov said...

Имам щастието да съм опитвал от атмосферата на "Контрабас". Задължително място за всеки фен на джаза и на приятните вечери! С нетърпение очаквам да стъпя отново на този оазис.

Поздрави от Варна :)

Elena said...

Поздрави на морето :)