Saturday, November 01, 2008

Ленински съботник по новому

Ето как почистихме Сахат тепе днес.

До 10.30 се събрахме на Копчетата и се качихме на тепето.

Оборудваха ни с чували, ръкавици и едни много удобни пръчки с щипка, някои се оказаха счупени, но все пак...

Ей това е камарата от чували, които събрахме всички. Тепето светна, видя се зелената трева, катериците заскачаха радостно...
А ние пийнахме биричка, хапнахме по сандвич и си взехме фанелки, всичко това почерпка от Каменица, която са оказа активен организатор и много от чистещите всъщност бяха от там, както и голяма част от PVC-тата по поляните и скалите :)
Славо предложи, и аз абсолютно подкрепям, тоя боклук да го стоварят пред общината, да вземат да се сетят че и тепетата трябва да имат кошове за отпадъци и Чистота да си върши работата и там!

Аз пък като Пипи Дългия Чорап попаднах на Находки. Една съвсем здрава чанта, явно пострадала от грабеж, и пликче с гердани, според Стаси, заровени от някой по съвет на врачка...Ако е за добра магия, не съм я развалила, ако е за лоша - пада й се :)

Ето го и нашия отряд доброволци. Мисля, че на всички им беше кеф и се почувстваха удовлетворени накрая.

Айде, "рапорт даден" :)))) и следващия път повече "случайни" участници! Който е пропуснал и го е яд, чух че на 8ми и 9ти пак ще има организирано чистене. Вижте сайта на Зелен Пловдив, линка горе вдясно.

3 comments:

Anonymous said...

аа, много ме е яд, че пропуснахме ! бяхме се приготвили и вчера помислихме, че кампанията се отлага за следващата сабота и неделя ! В сайта имаше промени в датите затова.

Anonymous said...

Хубава инициатива, Лени!
А с чувалите с боклук - една хубава 'арт' инсталация пред Общината... Пък дано някой да си даде сметка, че въпросът с вината е по-комплексен.

Хубави дни ти желая :)

Elena said...

явно датите често ги сменят, което е много объркващо. сега пише за 15 и 16 но не са казали нито час, нито място...