Wednesday, April 30, 2008

showing off...off...

Имам си 2 нови книжки с картинки! Ето ги :)


I've got 2 new beautifully illustrated books. Here they are :)

6 comments:

Бистра said...

я кажи какво прави стария мишан :-)

Stella Petkova said...

А чие дело са илюстрациите?:) Безобразно добри са просто!
Прави ми страхотно впечатление, че напоследък започнаха да изникват все повече книги, които са оформени супер яко и много адекватно и биха били приемани като такива не само тука, но ми се струват абсолютно конвертируеми worldwide (ако мога да използвам тази хубава българска дума)..

Elena said...

:) Пише ги на кориците, първата книжка е написана и илюстрирана от рин Ямамура, японка, която живее в България (доколкото знам), а на втората художник е Анна Лаура Кантоне, за която, уви, не знам нищо повече...

Stella Petkova said...

Абе талантливото си е талантливо:)) Опитах се да разровя в Гугъл за Рин Ямамура и освен, че е завършила НАТФИЗ и няколко други несъществени факта, не открих кой знае какво - сайт например, блог or something.. Не че търсих много усърдно;)... Чудя се текста вътре дали е симпатичен толкова, колкото корицата?:) Изкушава ме тази книжка, препоръчваш ли ми я?:)

P.S. Страхотно че е тук и разведрява климата!:)

Stella Petkova said...

Не дочаках - отърчах в книжарницата сама да се уверявам:) Книжката на Ямамура е страхотна, но не си я купих. Мисля все пак, че е прекрасен жест към Този, за когото е:)

Купих си обаче "Животни без зоопарк" и мисля няма да е пресилено ако кажа, че това е НАЙ-красивата детска книжка, която съм държала в ръцете си. Сигурно по света има и по-красиви, но са били в нечии чужди ръце явно;)
Много е приятно да прокарваш ръце по гланцово/матовата корица, да разгръщаш тези дебели страници... и освен това мирише страхотно!;))
С радост ще я предам на децата си един ден:)

Поздрави!

Elena said...

хм, и аз днес я видях в книжарницата, любовната азбука, моята е доста по-малък формат, и намирам, че е по-удачен вариант, и като размер, и като цена предполагам...
иначе и двете са ми подарък, какви приятели имам само, а! :)